Karin de Jonge

Werken met klei is mijn passie. Klei is fantastisch om mee te werken, het is zowel een sterk als een kwetsbaar materiaal en de mogelijkheden zijn eindeloos.   Ik ben begonnen als autodidact, maar kreeg na een aantal jaren behoefte aan een opleiding. Tijdens de opleiding ben ik steeds meer mijn eigen vorm en stijl gaan ontdekken. Het thema van mijn eindwerk was ‘Gebroken aarde’ en ook nu nog is dit een belangrijk thema in mijn werk. Het proces om dit zo te krijgen, heb ik nooit helemaal in de hand. Juist dat maakt het een spannend proces met veel verrassingen. Ik werk dit uit in vazen, kommen en wandtegels. De natuur is een grote inspiratiebron. Dit komt terug in de organische vormen van mijn werk en in de aardekleuren die ik vaak gebruik. Hiernaast  vind ik het fijn om met porselein te werken, vooral porseleinen sieraden. 

Contactinformatie