Marga Niederer

Marga Niederer van Huizen

Kleikunstenaar

Ik noem mezelf een klei kunstenaar. Ik haal de klei overal uit de grond, om die na verwerking te gebruiken voor kleuraccenten. Mijn werk is stoer, robuust maar toch fragiel en geïnspireerd door de natuur. Van mijn Chinese tekenleraar komt de spreuk, je kan het zo gek niet bedenken of het is al eens gecreëerd door de natuur.

Wie ben ik?

Ik ben geboren in Rotterdam in 1964, opgegroeid in Tholen, Zeeland. Ik was als kind altijd al buiten, met mijn blote voeten door de slikken lopen. Altijd onder de modder thuiskomen. Vanaf mijn 26ste levensjaar heb ik 18 jaar lang rond gezworven over de wereld. En daarbij verschillende kunst technieken opgepikt. Tegenwoordig woon ik met mijn gezin alweer ruim 12 jaar in Hilversum. De dozen waren nog niet uitgepakt of ik begon met  boetseer lessen bij Christie Rusche. Al snel wilde ik meer weten over klei. In 2011 heb ik de driejarige keramiekopleiding in Gouda (SBB) plus een extra leerjaar gedaan.

Je kan wel stellen, dat de klei is blijven plakken.

Werk van Marga