Marianne van Berkel

Marianne van Berkel

Marianne van Berkel

Keramiek is voor mij een passie. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën maar ook technieken.

Ik experimenteer voortdurend. De uitdrukkingsvorm is afhankelijk van mijn inspiratie, het materiaal, de techniek en de decoratievorm. Terwijl ik bezig ben, kan ik nog afwijken van mijn oorspronkelijke idee. Het creatieve proces gaat eigenlijk constant door.

De natuur vormt een grote inspiratiebron met name de geometrische en natuurlijke vormen die op microscopisch niveau voorkomen.

Verder ben ik geïnteresseerd in de geschiedenis van inheemse volkeren, hun spirituele geloof, culturele tradities en artistieke uitdrukkingen. Dit komt ment name tot uitdrukking in mijn sculpturale werk.

Binnen de keramiek zijn heel veel mogelijkheden en technieken. Ik ben altijd op zoek naar uitdaging, het proberen van iets nieuws. Mijn creatieve weg is nog lang niet ten einde….

Werk van Marianne