Elena Petrova

Elena Petrova

Elena Petrova

Elena Kerkhof-Petrova is geboren in de voormalige Sovjet Unie. In Sint Petersburg studeerde zij Kunstgeschiedenis en Docent Tekenen en Schilderen aan de Pedagogische Universiteit.

Bij de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda volgde zij na het behalen van het keramiekdiploma een aanvullend leerjaar.

Elena over haar inspiratie bij keramiek:

“Volkskunst geeft mij inspiratie. Door de eeuwen heen heeft volkskunst mensen kracht gegeven. Zij is het gevolg van het doorgeven van de geschiedenis en de cultuur door de generaties. Klei is daarbij een van de krachtigste materialen.”

Sinds 2009 is Elena eigenaresse van “Krejeer”:  een creatief centrum waar cursussen en workshops worden gegeven voor kinderen en volwassenen op verschillende creatieve terreinen.

De nadruk ligt op het ‘creëren’ en het stimuleren van de eigen fantasie. Met plezier iets maken met je handen en het vergroten van je eigen creatieve talenten en mogelijkheden. Dit doet Krejeer op veel verschillende manieren en met een grote verscheidenheid aan materialen en technieken.

Door haar uitgebreide pedagogische ervaring is lesgeven aan kinderen met een beperking een van haar specialiteiten.

Contactinformatie

www.krejeer.com

Werk van Elena