Mirjam Kemp-van der Burg

cracks on a dry land

Keramiste

Ik ben al vele jaren met klei bezig, het is een veelzijdige bezigheid, zowel het maken als het glazuren ervan.

Het inspireerde mij zo dat ik de drie jarige opleiding in Gouda bij de Nederlandse Vereniging Keramiek ging volgen en succesvol afrondde.

De technieken van het draaien op de schijf als handvormen vind ik leuk om te doen. Het draaien van borden, schalen en kopjes is mooi om te doen, maar mijn voorkeur gaat uit naar miniaturen en kleine vaasjes maken.  Met het handvormen kan je zien hoe gevarieerd keramiek kan zijn van strakke vormen, organische objecten en figuratieve beelden, gemaakt van porselein tot grove kleisoorten, in diverse kleuren en formaten.

In mijn atelier geef ik workshops aan kleine groepen. Het doorgeven van kennis van de klei vind ik bijna net zo leuk als zelf maken,  het is zo fijn om mensen blij te zien als hun werkstuk uit de oven komt.

Contactinformatie

Werk van Mirjam