Wie zijn wij

Begin 2018 hadden Ineke Albreghs en Pien Mandersloot de behoefte om met andere keramisten samen te werken, en om bijvoorbeeld kennis, ervaring en ideeën te delen en op eigen werk te reflecteren. Hierbij werd niet alleen gedacht om gezamenlijk keramiekmarkten en exposities te bezoeken maar ook om het eigen werk via gezamenlijke exposities te presenteren.
Daar bleken meer mensen behoefte aan te hebben, want na het plaatsen van een oproep in maart 2018 in het blad Klei werd er snel door Iet van Vuren en Harry Spenkelink gereageerd. Een eerste kennismakingsbijeenkomst bij Ineke Albreghs was vervolgens snel georganiseerd.
Hiermee was de eerste stap naar de Keramiekgroep Midden Nederland gezet.

Via via groeide de groep vervolgens snel. In aanvang was er veel wisseling van de leden; mensen bleven, of gingen weer en nieuwe leden sloten zich weer aan, maar in 2019 had de groep een aardig hechte kern van 18 leden en daarom werd besloten een “formele” vereniging op te richten.
Ten tijde van deze oprichting kwamen alle leden uit de regio midden Nederland, en daarom werd na veel wikken en wegen de naam “Keramiek Centraal” gekozen, als knipoog naar ons doel en ons werkgebied. Ondertussen komen door verhuizingen en een brede interesse vanuit heel Nederland lang niet al onze leden meer uit midden Nederland, maar de focus van onze exposities en andere activiteiten blijft gericht op de middenband van het land, ook met het oog op al bestaande keramiekverenigingen.

Het doel van onze vereniging is niet veranderd. Door samen te werken binnen onze gezamenlijke interesse ‘Keramiek’, kunnen wij elkaar steunen en als groep verder komen dan individueel. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk onze gezamenlijke exposities en digitale uitingen, maar ook workshops die we elkaar geven over individuele expertises.
Ook zijn onze vergaderingen gewoon… heel gezellig! We delen allemaal in onze passie voor keramiek en het is gewoon fijn om met regelmaat een groep vakgenoten te treffen om te praten over glazuurrecepten, bijzondere decoratietechnieken en je eigen nieuwste projecten.

Wil jij ook lid worden?

Goed nieuws, dat kan! Stuur dan een bericht naar onze secretaris je komt dan op een lijst te staan. Als je aanmelding door het dagelijks bestuur is goedgekeurd (en er plaats is) ben jij de eerste die het hoort en word je uitgenodigd deel te nemen aan onze algemene ledenvergadering.

Wie is wie?

Voorzitter

Ceciel Thuijs

Ceciel zorgt dat iedere vergadering vlekkeloos verloopt. Heb je iets in te brengen aan de vergadering of vragen aan onze voorzitter? Mail ze naar voorzitter@keramiekcentraal.nl

Penningmeester

Janine den Ouden

Janine zorgt er ieder jaar voor dat onze kas foutloos en netjes wordt bijgehouden. Heb je vragen over geldzaken van Keramiek Centraal? Mail ze naar penningmeester@keramiekcentraal.nl

Secretaris

Evelyn Verelst

Evelyn houdt in de gaten dat alle communicatie goed verloopt. Of dit nou binnen de groep is of tussen onze groep en iemand anders; zij regelt het. Mail naar secretariaat@keramiekcentraal

Digitale zaken

Lisanne Ceelen

Lisanne beheert onze website en is contactpersoon van de werkgroep die over onze social media gaat. Heb je vragen over of toevoegingen aan de website? Mail ze naar website@keramiekcentraal.nl