Lucienne Meijerink-Smeenk

Lucienne Meijerink-Smeenk

Lucienne Meijerink-Smeenk

Elk object vertelt zijn eigen verhaal.

In het werken met klei houd ik van het experiment en het combineren van klei met verschillende ingrediënten en materialen. Door unieke grondstoffen te verwerken in een glazuur, bv as van een houtvuur op een feestje, krijgen mijn werkstukken een persoonlijke uitstraling. Verweerde  materialen, bijzondere vormen en oude/ industriële gebouwen met zichtbare constructies vind ik fascinerend. In de natuur vind ik inspiratie in uitgebloeide bloemen, bladtekeningen, structuren en lijnen die zichtbaar worden in de levenscyclus van planten en bomen. Het lijnenspel en het verweerde aangedane karakter van diverse materialen dagen mij uit mij bij de keus voor vorm en decoratie. Mijn objecten vertellen een verhaal, of er is, vaak bijna niet te zien, ruimte voor een verhaal. Het creëren van een plekje voor een dierbare herinnering geeft mijn werk een extra dimensie .

Werk van Lucienne