Will van der Poel

Will’s Pottery

Ik ben Will van der Poel, echtgenote, moeder, oma, keramist, ondernemer.

16 jaar geleden ben ik begonnen met keramiek als hobby bij het CKV in Almere en vervolgens bij de SBB in Gouda de keramistenopleiding voltooid en diverse applicatie cursussen, zoals glazuren en groot draaien.

Achter de draaischijf vind ik mijn rust en kan ik aarden in de klei. Heerlijk om mijn gedachten te verzetten en uit een blok klei een mooie creatie te draaien. In mijn vrije uurtjes kun je me vinden in mijn atelier op zolder, daar probeer ik mijn techniek voortdurend te verbeteren en te verfijnen

Tijdens een vakantie door Andalusië heb ik het Alhambra bij Granada bezocht, waar ik uit de vele prachtige mozaïeken een geometrisch basiselement gerestyled heb, die ik vaak in mijn werk laat terugkomen. Het lijkt op een vereenvoudigde gestileerde vorm van een Franse lelie, een teken van maagdelijkheid en zuiverheid.

Werk van Will