lataif kommetje

Marja van der Reest

Marja van der reest

Klei is mijn grote liefde op creatief gebied, ik houd van het onderzoeken van de mogelijkheden en de grenzen van het materiaal, spelen met materiaal en vorm.

Inspiratie is overal, een ervaring, beweging of ontmoeting, een mooie lijn of textuur of in het werken met de klei zelf. Er ontstaat een beeld in mijn hoofd of onder mijn handen. Al experimenterend en uitproberend vind ik de vormen of combinaties die ik spannend vind, waarbij krachtige lijnen, helderheid en eenvoud centraal staan.

Ik vind het fijn een tijdje aan een bepaalde vorm of serie te werken en dan weer iets anders op te pakken een andere techniek of materiaal.

Het afgelopen jaar werkte ik na een verhuizing een een lange reis aan een serie berg-huisjes, als vervolg op werk van een paar jaar geleden. Deze serie gaat over afstand en nabijheid en thuis zijn waar je ook maar bent.

Vanuit de ‘losse’ beelden ontstonden de laatste twee maanden als vanzelf beelden die verbinding met elkaar hebben door vorm of beweging.

Benieuwd of er nog meer berghuisjes aan de ‘kudde’ zullen worden toegevoegd ……….

Contactinformatie

Werk van Marja